Home

IMG_3659_jpg

Over Hikemicrobe

Ik ben Andy, een veertiger, gehuwd met Kelly en papa van twee toffe tieners.

Al tijdens de jonge tienerjaren kreeg ik van mijn ouders de kans om de wereld te ontdekken en stelde ik vast dat dit mij veel levensenergie gaf. Ik was 13 toen ik alleen het vliegtuig opstapte om een week te logeren bij een gezin aan de rand van Londen.  Een jaar later ging ik in de zomervakantie op m’n eentje naar Dublin om er tien dagen te verblijven bij vrienden van mijn ouders. Dit herhaalde zich jaarlijks tot ik 18 werd.

In al die jaren heb ik heel wat landen in Europa bezocht en daarnaast reisde ik ook naar bijvoorbeeld Colombia en Ecuador, Turkije, Marokko en Tunesië, de Westkust van de Verenigde Staten, …  Ondertussen werd ons gezin uitgebreid met twee kinderen maar het reizen zijn we uiteraard blijven doen. De voorbije jaren trokken we met het gezin tijdens de vakanties vooral naar de bergen waar we ervaarden dat we wandelen eigenlijk wel heel tof vonden. In 2019 trok ik er voor de eerste keer alleen op uit om in het noorden van Spanje een pelgrimspad van ongeveer 800 kilometer te wandelen. Dit maakte een diepgaande indruk op me waardoor sindsdien wandelen als passie echt tot uiting is gekomen. En de hikemicrobe geboren werd want wat is een microbe? Iets wat onmisbaar is voor het leven op aarde en kan gunstig zijn voor de mens. Wel, voor mij is wandelen of hiken onmisbaar en heeft het altijd een positief effect op mij.

Ik wandel heel graag alleen maar hou er ook van om één of meerdere gezinsleden op sleeptouw te nemen. En wat ik nog heel leuk vind? Dat is anderen inspireren om hetzelfde te doen. Dit doe ik aan de hand van foto’s en teksten die je hier of op m’n Instagram-account kan vinden.

Geniet er van en contacteer me gerust als je vragen hebt of iets wil delen.

Hikemicrobe